Pleje af håret med argan olie – Effektiv hårpleje

Siden den kosmetiske argan olie blev opdaget i midten af 1990´erne, har flere og flere fået øjnene op for, at olien ikke bare er god, men direkte fremragende, når det gælder hårpleje og hårkur.

Men hvorfor er det helt præcist, at denne vegetabilske olier – som er presset ud af kernerne fra et træ, som vokser i den marokkanske ørken – er så god og plejende?

Derfor er argan olie effektiv til hårpleje

For at forstå, hvorfor arganolien er god til pleje af håret, er vi nødt til at kigge nærmere på, hvad olien indeholder og består af. For det er den helt unikke sammensætning, som gør olien både speciel, effektiv og virksom.

Ligesom kokosolie, er argan olien rig på essentielle fedtsyrer, som både er plejende og beskyttende for håret. Disse fedtsyrer giver håret et boost, som relativt hurtigt giver en effekt, som både er synlig og mærkbar.

Kroppen producerer selv essentielle fedtsyrer, de betegnes som kroppens byggesten, og derfor kan du med fordel tilføje en masse ekstra af disse til håret og hovedbunden, hvorved du opnår en god og virksom pleje.

Derudover er argan olie rig på E vitamin og antioxidanter, som primært er gode i forhold til at pleje hovedbunden, men som også bidrager positivt i forhold til plejen af håret.

Samlet set er olien både rig på de rigtige fedtsyrer, som plejer håret, men samtidig beskytter det. Og så indeholder den vitaminer mm, som har en plejende effekt ligeledes.

Faktisk er argan olien så unik, at du kan anvende den som en hårkur – altså olien ren uden andet tilsat. Du vil allerede efter en til to hårkure opleve, at dit hår får et markant boost, især hvis du samtidig dagligt bruger olien til at pleje håret med.

Læs mere om hårkur og hjemmelavet hårkurer her.


Sådan plejer du håret med ren argan olie

Det er meget let at pleje håret med ren argan olie, dog skal du være opmærksom på, at den rene olie ikke indeholder silikoner eller andre ingredienser, som får den til at trænge hurtigere ind i håret.

Derfor vil håret også føles en smule fedtet, hvis du bruger for meget olie af gangen. Det er med andre ord vigtigt, at du dosere mængden af olie korrekt, når du vil smører den i hårspidserne, i hovedbunden eller i hele håret.

Her er princippet om “lidt af gangen” en god fremgangsmåde, da du hellere må fordele to omgange olie i håret, fremfor at drukne håret i olie i første omgang, og dermed få den fedtede eller klæ følelse, som ikke er rar, hvis du har langt hår.

Så start med en lille mængde af gangen, og sørg for at fordele den godt rundt i håret. Se evt mere omkring, hvordan du gør i videoen herunder.

Eller læs guiden omkring argan olie til hårpleje her.

Det gode ved argan olien er, at den er 100% ren, og samtidig kan forebygge og reparere skadet og ødelagt hår, således håret får sin naturlige glød og glans tilbage.

Hvis du dagligt eller hver anden dag plejer håret med olien, kan den ligeledes forebygge spaltede spidser, tørt og trist hår, skæl og tør hovedbund mm

Husk det er den 100% rene olie, som har alle disse fantastiske egenskaber, ikke blandingsprodukter, som indeholder alle mulige andre ingredienser, så som silikoner mm.

Du kan kende den rene argan olie ved, at der kun er en ingrediens i produktet, nemlig den med INCI betegnelsen Argania Spinosa Kernel Oil, som er INCI betegnelsen for argan oil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *