Om os

Historien om Nafema og vores argan olie

 

Nafema er Danmarks største forhandler af 100% ren arganolie uden tilsætningsstoffer. Vi stræber efter, at kunne holde virksomheden simpel. På den måde har vi mere tid til at viderebygge vores viden om produkterne, og dermed sikre den bedste kvalitet af de enkelte varer vi fører.

Grundlægningen af Nafema tager os helt tilbage til en familieferie i 2004. Vi havde den sommer bosat os i et lokalt område i Agadir, Marokko, hvor vi stiftede bekendtskab med naboerne.

Betaget af kulturen og landet vendte vi tilbage til Agadir. Det endte med, at vi i 2007 startede virksomhed med vores gamle ”naboer”. Siden 2008 har vi beskæftiget os med diverse former for billedbehandling, men nogle år efter tog det en drejning.

Tilbage i sommeren 2012 fik Preben foræret en flaske arganolie af naboen. På trods af kommunikative komplikationer forstod han dog de mange måder arganolien kan anvendes på. Nysgerrig og fascineret besluttede Preben sig for, at forlænge sit visit og lære mere om hvordan arganolien er produceret.

En medarbejder tilbød at køre os op i bjergene mellem Agadir og Essaouira, hvor hendes familie havde en mindre virksomhed, der arbejdede med arganolie. Grebet af ideen og forundringen over de mange virkninger arganolie har, aftalte vi at de skulle producere en større mængde arganolie til os, så vi kunne starte Nafema og dele vores glæde for arganolien med jer.

I 2013 mistede vi dog desværre Preben meget pludseligt, da han var på visit i Agadir. Vi var dog fastbesluttede på, at fortsætte virksomheden og det gode samarbejde vi havde fået skabt. Nafema har over en periode været overdraget til et familiemedlem, så vi alle kunne få lidt ro og samle nye kræfter.

Nafema bliver nu drevet af Prebens søn, Rasmus, som står for al den daglige drift. Lone er også at finde i virksomheden, og håndterer alt det praktiske og sørger for at papirerne er i orden.

Translate »