En lermaske af grønt ler kan anvendes til alle hudtyper for at rense huden i dybden. Hvis du har olieret hud med tendens til akne er lermasken et must. Vores maske af grønt ler er et rent naturprodukt som absorberer urenheder og skidt fra huden, mens huden samtidig nyder godt af det grønne lers meget høje indhold af mineraler. Masken har tilmed en sammentrækkende virkning på porerne og en tekstur-forbedrende effekt. Ved regelmæssig brug kan du reducere tilstoppede og urene porer som forårsager bumser og hudorme. Brug masken 1-2 gange om ugen.

Sådan gør du

Vores grønne ler skal blandes med vand: Bland 2 teskefuld ler med cirka 1 teskefuld varmt vand. Rør til du får en blød og ensartet konsistens. Vask ansigtet med varmt vand, tør ansigtet og påfør masken med bagsiden af en ske eller med rene hænder i et jævnt og tyndt lag. Undgå øjenpartiet. Lad masken virke i cirka 10 minutter til den skifter farve.

Når masken har fået en lysere farve og er begyndt at tørre, vaskes den af med varmt vand. Masken bør ikke tørre så meget ind, at den begynder at krakelere. Når masken har skiftet farve, har den gjort sit arbejde. Vask hænderne og brug hænderne eller en ren vaskeklud til at fjerne masken. Dup varmt vand på masken så vandet gennemtrænger og begynder at blødgøre den. Husk, at masken allerede har gjort sit arbejde, så der er ingen grund til at skrubbe den af. Fortsæt blot med at skylle med varmt vand til masken er væk.

Pleje af huden efter brug af lermasken

Efter brug af masken får du den optimale pleje ved at massere den rene og tørre hud med et par dråber arganolie. Vores 100% rene arganolie er særligt velegnet til brug efter masken, idet en creme kan virke tung og tilstoppende på de rene porer. Hvis du har uren hud kan du med fordel blande 3 dråber arganolie (1 sprøjt med flasken) med 3 dråber citron og massere blandingen ind i huden. Brug kun lidt citron. Det bør ikke svie på huden. Citron virker antibakterielt og har en god virkning på urenheder i kombination med arganolien.

Andre tip til brugen

I Marokko bruges grønt ler ofte som hårmaske for at få et skinnende, voluminøst og sundt hår. Det unikke ved grønt ler er, at det også kan bruges som en sæbe til den daglige ansigtsvask eller som skrubbecreme til ansigtet. Som ansigtsvask skal du blot bruge en lille mængde af færdigblandet lermaske og anvende den som man anvender en sæbe. Som skrub tilsættes den blandede lermaske knuste mandler eller havregryn og masseres på ansigtshuden i cirklende bevægelser.

Endelig kan du eksperimentere med at tilpasse masken netop til din hud. Hvis du har uren hud kan du tilsætte et par dråber citron til masken.  Har du sart hud bør du passe på med citron men kan i stedet tilsætte et par dråber arganolie til lermasken. For de fleste er det dog nemmest og meget effektivt blot at blande det grønne ler med varmt vand. Prøv dig lidt frem indtil du finder den rette konsistens. Det er lidt som når man laver glasur med flormelis og vand. Masken skal have en ensartet og blød konsistens.

Køb vores wellnesspakke med arganolie og grønt ler

Her får du vores effektive grønne ler og vores populære 100% rene arganolie samlet til en god pris.

Læs også: Den rigtige måde at bruge en lermaske – derfor skal masken ikke tørre helt ind

Translate »