Vi har vores egen producent af arganolie i Marokko. Arganolie fremstilles af argannødder. Nødderne knækkes og kernerne indeni kværnes og koldpresses for at udvinde den dyrebare olie. Det er kvinderne i Marokko, som fremstiller olien og det tager en kvinde tre dage at lave en liter olie. Det er derfor olien er så kostbar. Vi giver vores producent en god pris og sælger olien videre til dig uden fordyrende mellemled. Det betyder, at du får en fris olie af højeste kvalitet til en fair pris.

Hvis du vil have ryddet op i dine skabe og forsimple dine skønhedsrutiner, er arganolie et fantastisk alternativ til mange af de produkter, vi ellers har stående hjemme. Arganolien er rig på essentielle fedtsyrer, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Den fugter, blødgør, genopretter og beskytter hud, hår og negle.

1. Fugtgivende ansigtspleje

Masser nogle få dråber ind i ansigtshuden efter vask morgen og aften. En 100% ren arganolie som vores fedter ikke og trænger hurtigt ind i huden. Du kan bruge creme, serum eller makeupcreme så snart olien er absorberet i huden.

2. Regenererende og rensende ansigtsmasker

Tilføj et par dråber arganolie til din ansigtsmaske eller lav din egen ansigtsmaske ved at blande 1 spiseskefuld honning og 5-6 dråber arganolie (2 sprøjt fra flasken). Påfør masken på en ren og tør hud og lad virke i 10 minutter. Har du tendens til uren hud, kan du tilsætte 5-6 dråber citron til masken. Til den modne hud kan du i stedet tilsætte 2 teskefuld græsk yoghurt og 1 teskefuld havregryn til masken. Bland ingredienserne til du har en ensartet blød masse.

3. Fugtgivende skrubbemaske til læber og ansigt

En hurtig og effektiv vej til velplejede læber er at blande 3 dråber arganolie (1 sprøjt fra flasken) med en halv teskefuld sukker. Masser blidt skrubbemasken på læberne i cirkulære bevægelser og skyl med lunkent vand. Skrubbemasken kan bruges i hele ansigtet på ren og tør hud.

4. Glød til ansigtet

Tilføj 3 dråber arganolie til din makeupcreme eller farvede dagcreme – Det giver dig et ungdommeligt, friskt og glødende look.

5. Førstehjælp til uren hud

Har du bumser og hudorme kan arganolien være lige det, din hud har brug for. Vask ansigtet med varmt vand. Bland 3 dråber arganolie med 3 dråber citron og masser ind i den rene og tørre hud. Citron virker antibakterielt. Det er en god ide at have et rent håndklæde som du kun anvender til dette formål. Du kan også have glæde af at bruge vores ansigtsmaske med grønt ler 1-2 gange om ugen.

6. Styling af håret

Brug arganolien til at style dit hår. Kom nogle få dråber på din håndflade og gnub hænderne mod hinanden. Lad fingrene løbe gennem håret for at få et sundt og skinnende hår og for at tæmme små vildfarne hår. Denne metode er især et hit til kraftigt og krøllet hår med tendens til at kruse. Til tyndt og fint hår kan man med fordel nøjes med at kramme olien ind i spidserne for at undgå at tynge håret.

7. I stedet for balsam

Vask håret med shampoo, spring balsammen over og masser i stedet 5-6 dråber arganolie (2 sprøjt) ind i det fugtige og nyvaskede hår. Har du tør hovedbund, så giv også hovedbunden en let massage med olien på fingerspidserne. Arganolien giver intensiv næring og fugt og vil især gavne dig, hvis du har tørt hår efter brug af hårtørrer og glattejern.

8. Effektiv hårkur

Brug arganolien som en hårkur natten over. Masser rigeligt med arganolie (3-4 sprøjt) godt ind i hår og hovedbund. Pak håret ind i et håndklæde og lad virke så længe, du har tid og lyst. Sov gerne med olien i håret natten over. Vask derefter olien ud og du vil have et pragtfuldt sundt og blødt hår.

9. Pleje af hænder, fødder og negle

Både hænder og fødder vil nyde godt af olien – og når du er i gang, så glem endelig ikke negle og neglebånd. Her er arganolie en genvej til et velplejet udseende. Masser en lille mængde arganolie ind i negle og neglebånd for at blødgøre og fugte neglebåndene og styrke neglene. Prøv også at bruge arganolien til pleje af tørre fødder og revnede hæle. Masser de rene og tørre fødder med rigeligt olie, tag strømper på og vågn op med smukke og velplejede fødder.

10. Supplement til din bodylotion

Når du træder ud af badet og inden du tørrer dig kan du med fordel massere den nærende arganolie ind i din fugtige hud overalt på kroppen. Du skal kun anvende en lille mængde og olien er nemmere at fordele på fugtig hud. Det føles samtidig skønt med en lille massage efter badet og resultatet viser sig hurtigt i form af en velplejet og problemfri hud. Metoden kan især anbefales til dig med tendens til tør hud eller med andre hudproblemer.

Translate »